Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010Ανολοκλήρωτες προσπάθειες


Αυτές οι ανολοκλήρωτες προσπάθειες,που βγήκαν από την γωνιά, λες στον εαυτό σου, “κρύψε τες , κρύψε τες τώρα”, πριν φθάσουν οι ατελείωτοι παρεξηγημένοι συνειρμοί, του γιατί, του διότι, του πού, του ποτέ και του αύριο που το σήμερα δεν βλέπουν.
Αυτές οι ανολοκλήρωτες προσπάθειες να σταθείς πάνω στην σκηνή του πεζοδρομίου με επιχειρήματα που αντιστέκονται στην κυκλοφορία, που αντιστέκονται στην άχρονη πραγματικότητα, που γκρινιάζουν στην απέναντι τζαμαρία, είναι τα δικά σου καλλιτεχνήματα, σχήματα ζωής, αραβουργήματα που κεντάν τον απόηχο των κουρασμένων κραυγών, γερασμένων προσώπων που κόβουν το οξυγόνο σε παγάκια μέσα στο χειμώνα και τα πετάνε στα σωθικά σου χωρίς να καταλαβαίνεις τίποτα..
Αυτές τις ανολοκλήρωτες προσπάθειες, κρεμάς στα μάτια των άλλων και χειρονομείς προσπαθώντας να τις σπρώξεις πιο βαθιά μέσα στο βλέμμα τους, σαν να θέλεις να γίνει συνείδηση τους η συνείδησή σου, σαν να θέλεις να σε κρατήσουν για πάντα πάντα μέσα τους για να βρεις ζεστασιά και προστασία. Εικόνες δικές σου να γίνουν δικές τους και εσύ θα γίνεις δική σου με το δάκρυ να κυλάει και να μουσκεύει ένα χαμόγελο που τρέφεται από την υγρασία του.
Αυτές οι ανολοκλήρωτες προσπάθειες, που βγαίνουν δειλά, που φανερώνουν δειλά το χαρούμενο κορμί μιας λύπης, καταλαβαίνεις πως, μόνο μέσα από τους άλλους θα ολοκληρωθούν.

2 σχόλια:

 1. "Αυτές οι ανολοκλήρωτες προσπάθειες,
  που σε γεμίζουν ενοχές και νιώθεις
  πως δεν έκανες ,
  δεν κάνεις αρκετά για σένα ,
  γιατί εσύ ο ίδιος τελικά
  δεν θέλεις να ολοκληρώσεις τίποτα ,
  ίσως να μην έχει νόημα πια .
  Ούτε κι αναζήτηση έχει νόημα,
  η λύπη έχει σκεπάσει τα πάντα .
  Και ο χρόνος ....
  ο χρόνος δεν είναι ποτέ αρκετός!!!
  Ας υπήρχε χρόνος τουλάχιστον,
  τότε ίσως να υπήρχε ελπίδα !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο χρόνος της ελπίδας και η ελπίδα του χρόνου, νομίζω ότι συναντιούνται στην καθημερινή πράξη. Η καθημερινή πράξη είναι η έκφραση του θέλω, το αποτελεσμα όλων αυτών δίνει το νόημα, δίνει σημασία στην επιθυμία και στην πράξη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι ηλεκτρικοί μάγκες

Οι ηλεκτρικοί μάγκες με τις πρίζες στα χέρια. Με πέτσινους γιακάδες σηκωμένους. Τζίν καλυμμένα στα μπούτια τους. Κεφάλια σκυμμέν...